Home Hestevæddeløb Sådan lægger du den bedste hestevæddeløb strategi

Sådan lægger du den bedste hestevæddeløb strategi

2842
0
SHARE

Når du spiller på hestevæddeløb, er det vigtigt, at du har lagt en strategi for, hvordan du gerne vil spille. Det er forskelligt fra person til person, hvilken strategi vedkommende foretrækker. Det kommer også helt an på, hvilken viden du har.

Derudover kommer det også an på, hvordan du godt kan lide at spille. Mange forbinder hestevæddeløb med, at de kun spiller på vinderen, men der er mange andre måder at spille på hestevæddeløb på. Dem kan du læse mere om længere nede i artiklen.

En god strategi kræver specialviden

For at kunne skabe en god strategi handler det først og fremmest om, at du får en masse viden om spillet. Jo mere specialiseret du er i forhold til et bestemt område eller en bestemt hest, jo nemmere vil det være for dig at spille på den, der kommer til at vinde.

I dag har du mulighed for at spille på hestevæddeløb i stort set hele verden via nettet. Det kan være fristende at gøre det, men det vigtigste er, at du specialiserer dig. Hvis du for eksempel gerne vil spille på de franske løb, handler det derfor om, at du sætter dig ind i, hvilke heste der løber i de løb, hvordan vejret er, den dag de skal løbe, hvilket underlag de løber bedst på samt en lang række andre faktorer.

Disse spilkombinationer har du, når du spiller på hestevæddeløb

Du behøver ikke kun at spille på vinderen af et enkelt løb, når du spiller på hestevæddeløb. Du har mulighed for at spille på mange andre forskellige kombinationer. Du kan for eksempel spille på vinderne af flere forskellige løb og på den måde vinde flere penge, hvis du rammer rigtigt. Det er dog noget, der kræver en stor viden, og ikke noget, som du bare lige gør som nybegynder. Så vil det i hvert fald typisk være rent held og ikke have noget med strategi at gøre.

Nogle af de mest populære måder at spille på til hestevæddeløb er:

-Udpege vinderen af et løb

-Tvilling: Udpege første- og andenpladsen i et travløb

-Komb: Udpege første- og andenpladsen i et galopløb

-Plads: Udpege første-, anden- og tredjepladsen

-Udpege vinderne i flere løb. Det er mellem fire og syv løb. Det hedder for eksempel V4 og V5, hvis det er fire eller fem løb.

Hvilke heste er gode at spille på, når du spiller på hestevæddeløb

Når du skal lægge en strategi for dit spil på hestevæddeløb, skal du selvfølgelig også vide noget om, hvilke heste der er gode at spille på. Der er flere forskellige faktorer at se på i forhold til det. Først og fremmest kan du se på hestens stamtavle. I Danmark har vi, lige som i USA og England, tradition for at satse på lette heste, der kan løbe korte distancer. I Frankrig derimod har de tradition for at avle på tungere heste, der kan løbe længere distancer. I dag er man begyndt at blande de to racer af heste, og man siger derfor, at den bedste væddeløbshest er 1/4 fransk og 3/4 amerikansk.

Derudover er det selvfølgelig også vigtigt at se på, hvordan hesten løber. Har den vundet mange løb, er sandsynligheden for, at den er i god form stor. Du kan derfor være forholdsvis sikker på, at hesten også vil vinde mange løb fremover.

Det har stor betydning, hvordan en hest kommer fra start. Den hest, der får lagt sig forrest fra start, har stor sandsynlighed for at vinde, da det er svært at overhale. Selvom en anden hest vinder ved at overhale, kan det stadig være en god ide at satse på den hest, der kom bedst fra start, da der er størst sandsynlighed for, at den vil vinde fremover.

Lav din egen statistik, og lad den danne grobund for din strategi

Du kan selvfølgelig finde masser af informationer via forskellige nyhedssider, men den bedste information får du ved selv at lave statistik. Du skal derfor til at se en masse hestevæddeløb, der hvor du gerne vil spille på hestene. Det kan være i virkeligheden på en af de ni væddeløbsbaner, der findes i Danmark, eller via nettet.

Du skal holde øje med, hvordan de forskellige heste kommer fra start. Som nævnt er det ofte de heste, der kommer godt fra start, der vinder. Derudover skal du holde øje med, hvilke heste der løber godt på hvilke distancer, forskellige former for underlag, og i hvilket vejr de løber bedst. Hvis det regner, er det ikke sikkert, at det er den hest, der løber bedst i tørvejr, der vinder.

Du bør også lave statistik over de løb, som du har spillet på, så du kan finde ud af, hvilke løb du har vundet penge på, og hvilke løb du har tabt penge på. Det er med til at give dig en fornemmelse for, hvornår du har ramt rigtigt, og hvornår du har skudt ved siden af.

Strategi: Hestevæddeløb for nybegyndere

Når du er nybegynder, handler det først og fremmest om, at du skal i gang med at spille på heste. Det nemmeste for dig vil være, at du spiller på vinderen af et løb, og at du spiller på en hest, hvor oddsene er lave. Det betyder, at der er stor sandsynlighed for, at den vinder.

Efterhånden som du har set på de forskellige heste og begynder at blive mere rutineret og få viden, kan du begynde at lægge en egentlig strategi. Som nybegynder kan det være svært at vide, hvilke område indenfor hestevæddeløb du gerne vil specialisere dig i. Det kan være, at du ikke engang ved, om det skal være trav eller galop. Derfor kommer der til at være en læreperiode for dig, hvor du skal have sporten mere og mere ind under huden.

I starten må du nok indstille dig på, at du kommer til at tabe flere penge, end du vinder. Se det som lærepenge, der gør det muligt for dig at vinde flere penge senere hen. For når du har gjort dit hjemmearbejde og specialiseret dig, vil det være meget nemmere for dig at vinde på dit spil.