Home Krydsord Derfor er det ikke spild af tid, at du løser krydsord

Derfor er det ikke spild af tid, at du løser krydsord

2765
0
SHARE
Derfor er det ikke spild af tid, at du løser krydsord

Når du sidder med din krydsord, vil din partner, dit barn eller en af dine venner måske give udtryk for, at det er et værre tidspilde, at du bruger tid på at løse en krydsord. Gør de det, må du dog endelig vise dem denne artikel. For det er nemlig langt fra spild af din tid, at du bruger den på at løse krydsord. Det er nemlig med til at holde din hjerne skarp i længere tid. Undersøgelser har nemlig vist, at de ældre, der løser udfordrende opgaver, som for eksempel krydsord, har en skarpere hjerne. De husker for eksempel bedre end dem, der ikke løser den form for opgaver. 

Derfor er det langt fra bare sjov, at du sidder og bruger tid på din krydsord. Det er faktisk noget, som alle burde gøre. Dermed de nemlig udskyde, at deres hjerner bliver langsommere. For det er nemlig uundgåeligt for os alle, at vores hjerner bliver langsommere. Men vi kan sinke det for eksempel ved at udfordre os med en krydsord. Derfor kan du med god samvittighed fra nu af bruge tid på din krydsord hver dag. 

Hjernen arbejder videre med din krydsord, når du laver noget andet 

Når du løser en krydsord, er det i høj grad din underbevidsthed, der er på arbejde. Nogle gange kan du svarene med det samme, men i mange tilfælde skal du lige tænke dig om en ekstra gang, inden de kommer til dig. Tit ved du dog allerede, om det er noget, som du ved eller ej. Det skyldes, at din underbevidsthed har styr på, om du ved det. 

Derfor er det også en god ide, at du laver noget andet, hvis du er gået i stå med din krydsord. Det bedste er at tegne eller at læse en bog, da det nemmere for din hjerne på sporet af det rette ord. Du kan dog lave alle mulige andre ting som at lave mad eller gøre rent og vide, at din hjerne stadig arbejder et sted i baggrunden på at løse din krydsord. 

Det er også derfor, at du endelig ikke må skrive et forkert ord i en krydsord. Hvis der er et ord, som du ikke føler dig sikker på, bør du ikke skrive det ned. Når du gør det, holder hjernen nemlig op med at tænke over løsningen. Derfor vil den ikke arbejde videre med, hvad der er rigtigt. 

Flere områder i hjernen er i spil, når du løser krydsord

Grunden til, at det at løse en krydsord opleves som så komplekst for din hjerne, er, at der er flere forskellige områder i spil. For eksempel har du i meget høj grad brug for evnen til at søge i hukommelsen og evnen til at løse problemer. Det er ikke altid områder, der ellers er i spil samtidig. 

Din hjerne nyder dog, når du på den måde udfordrer den. På mange måder er det lige som motion for den, hvor den bliver ved med at holde sig i træning, når du udfordrer den. Derfor er det for eksempel også godt at læse bøger og at løse sudoku.