Home sportsbetting Kom godt i gang med sportsbetting

Kom godt i gang med sportsbetting

3089
0
SHARE

Sportsbetting kan både være en måde for dig at gøre en sportskamp mere spændende på og en måde til at tjene lidt ekstra penge. Mange bruger betting på begge måder. Hvis du sidder på kanten af stolen normalt, når du ser en sportskamp, vil du helt sikkert heller ikke kunne sidde stille, når du kan vinde penge på den.

Nogle få tjener rigtig gode penge på sportsbetting eller kan lige frem leve af det. Som nybegynder er det dog ikke noget, som du skal satse på, sker lige foreløbig. Det er dog rart at vide, at det kan gå den vej, hvis du bærer dig smart ad og bliver rigtig dygtig.

Det kan du spille på ved sportsbetting

De fleste forbinder sportsbetting med fodbold, men du kan faktisk sportsbette på mange forskellige andre sportsgrene. Ja, det behøver faktisk slet ikke at være sport, for at du kan spille på det. I Danmark er nogle af de mest populære sportsgrene at spille på, udover fodbold, håndbold, tennis, amerikansk basketball, baseball og ishockey.

Udover sportsgrene kan du også spille på begivenheder, som hvad dronningen siger i sin nytårstale, hvornår der bliver vedlagt valg eller hvem der vinder et program i fjernsynet (tidligere var det normalt at spille på, hvem der ville vinde X-factor).

Sådan fungerer det, når du placerer et bet

Når du placerer et bet på sport eller andre begivenheder, skal du først og fremmest have fundet en bookmaker. Det er dem, som bettet går igennem. De fleste vælger i dag en online bookmaker, da det er langt mere fleksibelt for dig. På den måde kan du sidde og spille derhjemme fra sofaen.

Internettet har gjort det muligt for dig at bruge både danske og udenlandske bookmakere. Det er en god ide, at du bruger tid på at finde frem til den bedste for dig.

Nogle bookmaker tilbyder velkomstbonusser som du kan bruge i starten. Det kan være en god ide, at du holder øje med denne form for bonusser. De kan give dig nogle flere penge at spille for.

Hold øje med oddsene på sportsbetting

Når du skal placere et bet, skal du holde øje med, hvordan oddsene er for det, som du vil bette på. De laveste odds vil være dem, hvor der er størst sandsynlighed for, at det vil ske. Du vil derfor heller ikke få lige så mange penge igen, som ved de andre former for odds.

I Danmark viser vi odds ved decimaltal. Det kan for eksempel være 3,6. Det betyder, at du får dine penge 3,6 gange igen, hvis du vinder. Har du spillet 100 kroner, får du altså 360 kroner, hvis du vinder.

Hvis du spiller i udlandet, skal du være opmærksom på, at de sætter deres odds op på en anderledes måde. I Storbritannien skriver de dem som brøker. Det kan for eksempel 2/1. Det betyder, at du får dine penge 2 gange igen, hvis du vinder.

I USA viser de oddsene for, hvor meget du skal satse for at vinde. Hvis du vil vinde 100 kroner, kommer oddset derfor til at være -200 kroner, fordi du skal satse 200 kroner for at vinde 100 kroner.

Forskellige former for bets ved sportsbetting

Traditionelt spillede du på udfaldet af en kamp ved enten at vælge 1, X eller 2. Du skulle vælge 1, hvis du troede, at hjemmeholdet vandt. X, hvis du troede, det blev uafgjort, og 2, hvis du troede, at udeholdet vandt. Denne form for sportsbetting kaldes et single væddemål og er stadig meget almindelig. Der er dog med tiden også kommet en række andre måder for dig at spille.

Kombineret væddemål

Ved et kombineret væddemål spiller du på udfaldet af flere kampe. Her skal du have alle dine væddemål rigtige, men du vinder så også nogle flere penge, hvis du har ret. Denne form for væddemål tager længere tid, fordi du jo nødvendigvis er nødt til at vente på, at alle kampene er blevet spillet.

Systemspil

Systemspil er spil, hvor du spiller på flere kampe, lige som ved et kombineret væddemål. Forskellen er, at du ved systemspil ikke behøver at have gættet rigtigt ved alle kampene for at vinde penge.

Ved systemspil er der typisk en nøgle for, hvor mange du skal have rigtige for at få en gevinst. Det kan for eksempel være 2/4. Så skal du bare have to kampe ud af fire rigtige, for at få en gevinst. Den er dog selvfølgelig ikke lige så stor, som hvis du havde haft alle kampene rigtige.

Handicapspil 

Nogle bookmakere tildeler et handicap til et af de hold, der spiller. Det kan være, hvis to hold tidligere har spillet med hinanden, hvor det ene hold vandt med to mål. I det tilfælde vil det hold, der vandt den første kamp få et handicap på to mål. Det skrives som (+2).

Hvis du spiller på, at de to hold kommer til at spille uafgjort, skal kampen altså ende 2-0 til det hold, der tabte sidste gang. Hvis du spiller på, at taberholdet vinder denne kamp, skal de spille mindst 3-0 for at vinde.

Propositionelle væddemål

Ved propositionelle væddemål skal du forudsige et tal. Det kan være hvor mange mål, der bliver scoret i kampen, hvor mange skudforsøg der er, eller hvor stor forskel der er på, hvor mange mål de to hold har scoret. Det sidste er særligt noget, man bruger i sportsgrene som håndbold, hvor der bliver scoret mange mål.

Sæt penge af til sportsbetting

Når du vil kaste dig ud i sportsbetting, er det vigtigt, at du sætter penge af til det. Du kan for eksempel sætte et fast beløb af hver måned. På den måde kommer du ikke til at tage af de penge, som du skal bruge til dine faste udgifter.

De penge, som du sætter af til sportsbetting, kaldes en bankroll. En tommefingerregel er, at du ikke skal bruge mere end 1% af din bankroll på et spil. Det kan være fristende for dig at sætte mange penge på en kamp, hvor du føler dig helt sikker på, at du vil vinde, men det er ikke klogt at gøre. Du risikerer jo dermed også at miste en stor del af din bankroll.